Karaktärsblad

(Ett helt tomt karaktärsblad finns under)

För nybörjare

Spelare: (ditt riktiga namn)

Namn
: (på karaktären)

Ras
: (Människa, alv, orch etc)

Ålder
: (hur gammal är karaktären)

Yrke
: (vad jobbar X med)

Kläder
: (Vad har X på sig? håll isär olika kläder för olika karaktärer)

Vapen
: (Om du har en roll med vapen, vad för vapen har den?)

Rekvisita
: (har du sminkroll? Vad behöver du ha med i packningen?)

Personlighet
: (skriv korta ord, undvik meningar så gott det går. tex, glad, charmig, mystisk, tveksam, sammanbiten, känslolös, sadistisk etc)

Fördelar
: (vad är X bra på? springa, hoppa, gömma sig, svärd, pilbåge etc. Tänk på att DU som person bör kunna detta någorlunda själv också, du måste kunna spela ut det)

Nackdelar
: (Vad är din karaktär dålig på? vad har den för issues? Halt, stammar, sjukt blyg, lättskrämd, mardrömmar, rädd för barn etc)

Familj
: (Lever de? om döda, hur? syskon? morföräldrar, farföräldrar? barn? barnbarn?)

Mål i livet
: (finna kärleken, hitta person Y, hämnas etc)
Fördomar: (har X fördomar för någon ras eller något yrke? tex, alver är vildar, orcher är dumma i huvudet eller att barder bara vill ha uppmärskamhet för att de är ego och älskar stå i centrum och sjunga etc.)

Historia: (Din karaktärs förflutna. Skriv gärna i punktform i någon paragraf eller två. En paragraf är minst 4-5 rader i snitt. Punktform gör att det blir lättöverskådligt, alternativet är mindre överskrifter som berättar vilken text som kommer var. Försök hålla historian till bra fakta. Att bara skriva massa information om hur ett krig är och sen ge två viktiga rader i slutet om hur din karaktär kommer in i det, är inte alltid kul, då intrigskrivaren spenderat en bra stund att läsa allt utan att faktiskt få info om din Karaktär i sig..

Inte alltid intrigskrivare hinner eller orkar läsa 7 sidor historia för att få grepp om din karaktär, speciellt inte om de inte ger nånting mer än historia om ett slag istället för vad din karaktär gjorde under själva slaget och varför och hur slaget färgade din karaktär. Intriger skapas till dig mest från texten som du skriver just här under historian!)

Önskemål om Intrig:(här kan du skriva om du vill eller inte vill att saker i din rolls historia ska eller inte ska spelas på för att låta spelet måla din karaktär efter hur lajvet utspelar sig! Kom ihåg att fylla i historian på ett annat dokument för karaktären när lajvet är slut)

För mer vana rollskapare

Spelare:
Namn:
Ras:
Ålder:
Yrke:
Kläder:
Vapen:
Rekvisita:
Personlighet:
Fördelar:
Nackdelar:
Familj:
Mål i livet:
Historia:
Önskemål om Intrig: