Smycken och saker från kända filmer

Alla vet att som till exempel alv eller dvärgfantast, vill man gärna bära de utsökta smycken som finns i till exempel The hobbit, Lord of the rings eller dylikt. Visst, de är sjuuuuukt snygga. Men, för väldigt många blir det ett jätt-off-moment när de ser Arwens evenstar eller Thranduils brosch. Tragiskt men sant. Att undvika allt som har med stora häftiga filmer att göra är det allra bästa just när det gäller både smycken och klädval. Att inspireras av sagda filmer eller liknande är helt ok, men inte att rakt av plocka smycke X och klädval y ifrån filmer. Det blir jättefel eftersom spelaren som du möter kan vara en större nörd än dig när det gäller storfilm X i fantasyvärlden.

Skulle denne person se tex ett smycke som mycket väl platsar rakt in i till exempel Lord of the rings, blir det att denne person tänker på filmen (som är i den verkliga världen) när de ska tänka och leka i den fiktion som in båda spelar era karaktärer i. En del personer ställer om sig helt i huvudet och är nästan bara karaktären och har svårt att hoppa från in-character till off-character på några ögonblick. En del är begåvade med detta, men där emot är det långt ifrån alla som klarar det.

Att då få ett smycke som tillhör Galadriel rakt i nyllet kommer utan tvekan få den personen att gå “off” i huvudet. Det är en sak att ducka gummistövlar som är lättare att undvika att titta på, än att ha ett halsband i fejset som konstant säger “off-pryl, off-pryl, off-pryyyyl”, vilket naturligtvis medföljer att personen antingen inte vill titta på dig, vill gå där ifrån fort, eller tappar fokus från den karaktär denne spelar i det samtalsämne ni nu befinner er i.

Kort och gott; undvik smycken och tillhörigheter från kända filmer, punkt!